Ferma de pasari
Pui de carne
Puteti alege dint-o diversitate
Rase de Calitate
Vezi produsele!
Diversitate
Calitate
Peste 5 ani
experienta
Pui zburati Mixti si de carne
Rase atent selectate
Ferma de Pui prezinta o gama variata
de pasari: pui de o zi, de carne, pui mixti
Comandati
online
folosin formularul
3
 

Produse

Furaje si Concentrate

puiCarne

Pui zburati mixti. 

Pui zburati micsti (carne si oua)

Care sunt avantajele cresterii de gainilor mixte?

  • Puiul este superior pentru conversia carnii datorita cresterii sale rapide, conformatiei foarte bune a corpului si conversiei eficiente a alimentatiei.
  • Puiul este rezistent la boli si la stresul cauzat de caldura.
  • Este mare ca dimensiuni si are un gust si o structura “autohtona”.
  • Cand se incruciseaza cresterea cu puii autohtoni, calitatile sunt retinute in noua rasa.
  • Costurile de hranire sunt mici de vreme ce puii pot sa supravietuiasca si singuri. Acestia pot fi crescuti in acelasi fel ca si “puii autohtoni” (pagala-gala).
  • Ouale au un nivel scazut de colesterol.

Care sunt caracteristicile de reproductie ale puilor?

  • Un cocos este capabil sa se reproduca cu 15 pana la 20 gaini.
  • In mod normal, puii incep sa depuna ouale dupa 18 saptamani sau 4 luni jumate.
  • Gaina poate depune 200 de oua / ciclu.
  • Gainile clocesc in mod normal desi pot intarzia cu clocitul, astfel ca ar trebui incurajate sa cloceasca.

Parametrii de crestere ai puilor de rasa mixta

VARSTA (ZILE) GREUTATEA (GRAME) CONSUM FURAJ (GRAME ) INDICEDE CONVERSIE
14 299 336 1,30
21 565 820 1,45
28 884 1397 1,58
35 1233 2121 1,72
42 1588 2970 1,87
49 1925 3907 2,03
56 2243 4845 2,16
63 2537 5860 2,31

Cresterea puilor de rasa mixta

Cresterea puilor micsti de carne si oua se preteaza foarte bine in sistemul gospodaresc atingand parametrii de crestere intr-un timp foarte scurt.

Puicutele “mixte” incep ouatul la varsta de 24-26 de saptamani (spre deosebire de puicutele pentru oua care incep ouatul la 18-19 saptamani). O hranire corespunzatoare va recompensa crescatorul cu multe oua.

La maturitate gainile vor ajunge la o greutate de 2.9-3.1 kg iar cocosii la 4.2-4.5 kg. Acesta este un motiv important pentru care se prefera cresterea puilor micsti care pot atinge, atat o productie buna de oua cat si de carne. Puii de rasa mixta se adapteaza bine la conditiile cresterii in gospodarie.

Utilizarea furajelor in cresterea puilor de rasa mixta reprezinta un avantaj datorita urmatoarelor caracteristici ale acestor furaje:

  • crestere rapida a puilor, cu satisfacerea tuturor necesitatilor nutritionale
  • consum specific redus de furaj pentru producerea unui kg de carne
  • stare de sanatate optima, tinand cont necesitatile hibridului

Aceste avantaje sunt obtinute datorita:

  • materiilor prime de calitate superioara incorporate in furaje
  • retete performante, realizate dupa ultimele cercetari la nivel european
  • aminoacizi, vitamine si minerale la nivel optim
  • proteina vegetala usor digerabila
  • extracte naturale din plante

Furajarea pentru primele 6 saptamani sa face la fel ca la broilerul de gaina:

  • în primele 3 sapt?mâni se recomand? nutre?ul granulat, starter broiler
  • în urm?toarele s?pt?mâni, se recomand? concentratul starter-cre?tere broiler, amestecat în raport de 1 / 3 cu faina de porumb ?i grâu
  • concentratul stareter-cre?tere broiler poate fi administrat ?i în primele 3 s?pt?mâni dar în amestec 1 / 2 cu faina de porumb ?i grâu

Dupa varsta de 6 saptamani, daca pasarile sunt crescute pentru carne, se recomanda furajul sau concentratul de finisare.
Dupa inceperea ouatului, este recomandat concentratul pentru gaini ouatoare.

Tratamente: Vaccinarea contra Pseudopestei ziua 10 si 24 si in ziua 14 contra Bursitei

Pentru obtinerea unor rezultate bune trebuie urmariti urmatorii parameterii de crestere:

  • dezinfectia adapostului
  • apa proaspata si furaje la discretie
  • aer proaspat permanent si asternut curat si uscat permanent
  • umiditatea aerului de 60-70%
  • spatiu suficient pentru ca puii sa creasca in conditii cat mai bune
  • front de furajare si adapare astfel ca puii sa nu se aglomereze in jurul hranitorilor si a adapatorilor

 

 

 
 
Pui zburati de carne
 
Puii zburati sunt puii crescuti de la ecloziune pana la varsta de 3 saptamani sau mai mult. Acestia sunt vanduti pentru a fi crescuti in continuare in conditii naturale, pentru a obtine asa numita gaina de casa.
Pui zburati mixti
 
Puiul este superior pentru conversia carnii datorita cresterii sale rapide, conformatiei foarte bune a corpului si conversiei eficiente a alimentatiei. Puiul este rezistent la boli si la stresul cauzat de caldura.
Furaje si concentrate
 
Furaje combinate = nutrețuri complexe obținute pe cale industrială, prin amestecarea diferitelor leguminoase, concentrate, reziduuri industriale, săruri minerale
Pui de o zi
 
In engleza se numesc Broiler toate rasele de pui crescuti pentru carne. Pui de carne sunt crescuti in mod special pentru pulpe si piept. Prezinta o crestere rapida, cu carcase deosebite.
 

Sfaturi Utile - Sistemul gospodaresc

La sosirea puilor in gospodarie, condițiile trebuie sa fie apropiate celor din fermă. Se v-a asigura o temperatura de aproximativ 25 oC cel putin o saptămână, furajare cu furaj de crestere peste 21 de zile și sustinere cu vitamine și minerale ( BioMultiVita - solutie orala este o combinatie bine echilibrata de vitamine , aminoacizi si saruri minerale pentru  pasari ) 

La vârsta de 2 luni se face deparazitare, dupa care se vaccinează impotriva Pseudopestei aviare. 

Parametri de crestere in fermă

  • Dezinfectia adapostului.

  • Apa proaspata si furajare la discretie.

  • Lumina minim 20-23 de ore si temperatura de 30-32 grade C in prima saptamana, scazand saptamanal cu 2 grade C.

  • Densitate 12-16 pui/mp (dupa 3 saptamani).

  • Aer proaspat permanent si asternut curat si uscat permanent.

  • Umiditatea aerului 60-70%.

  • Vaccinarea contra Pseudopestei si Bursita infecțioasă .

  • Crșterea puilor cu furaje tip Prestarter, Starter si Creștere. 
  • Complex vitamino-mineral in primele 7 zile. 

Carnea de pui

Carnea face parte dintre productiile principale ale pasarilor si este unul dintre alimentele de baza pentru om, avand un rol plastic si energetic bine definit pentru organismul uman. Valoarea nutritiva a carnii este data de bogatia ei in proteine si, deci, in aminoacizi.

Cresterea de pui reprezinta o sursa importanta de acoperire a cerintelor omului in proteine animale, cu o inalta valoare biologica; coeficientul de utilizare digestiva a substantelor nutritive din carnea de pui este foarte mare, peste 96%.

Carnea de pasare este superioara carnurilor provenite de la alte specii de animale prin faptul ca are “bobul”, textura mai fina, o cantitate mai redusa de tesuturi conjunctive, dar mai multe proteine si grasimi de calitate superioara.

Cand achizitionam carne de pui trebuie sa fim atenti la urmatoarele aspecte: culoare, fragezime, suculenta, miros si gust. De exemplu, la puii de carne hraniti cu furaje care contin faina de peste, carnea capata si gustul acestui furaj! 

Calitatea carcaselor de pui este influentata si de calitatea hranei, de proportia de aditivi energetici si proteici adaugati in furaje, de forma de administrare a acestora, de sistemul de crestere samd.

 
Copyright 2015 www.fermepui.ro